לאחר השלב הראשוני ברכישת אנגלית – שהוא ביסוס הדיבור, מגיע השלב של לימוד קריאה וכתיבה באנגלית. באמצעות קריאת טקסטים רצים גם שטף הדיבור יתפתח, אוצר המילים יגדל ובאופן כללי – התקשורת באנגלית תהפוך לקלה וזורמת.
כמה עקרונות חשובים בהקניית מיומנות הקריאה באנגלית:
1
הזיכרון הוויזואלי משמעותי וחשוב להשקיע בו. לכן מומלץ להשתמש בעזרי זיכרון ויזואליים: כרטיסי פלאש, תרשימים או פוסטרים עם אותיות, מילים ותמונות המשייכות צלילים לאותיות.
2
ערוץ נוסף שכדאי להשקיע בו הוא הערוץ השמיעתי. שירים, מקצבים, חזרות על צלילי האות, ספרונים קלילים עם מילים קצרות ותמונות ממחישות שיעזרו למוח לייצר הקשר בין צליל המילה לצורה שלה.
3
בנוסף על הערוץ הויזואלי והשמיעתי, כל שימוש בדמיון של הילד – יעזור לו לזכור את צורת האות והצליל שלה. בנו סיפורים דמיוניים שיקשרו בין צורת האות לצליל שהיא מייצרת, לדוגמא האות “S” נראית כמו נחש והצליל שלה הוא “סססס” כמו לחישת נחש.
4
תנועה ותחושה מחזקים את הזיכרון לטווח הארוך ולכן מומלץ לשלב ריקודים ותנועות בתוך הלמידה, ליצור את האותיות עם הגוף וליצור את האותיות מחומרי יצירה, לחוש אותן במגוון טקסטורות (כגון סקוץ’, גירים, קצף גילוח, ועוד)
5
חשוב לתרגל באופן קבוע. הקדישו זמן בכל יום לקריאה משותפת. עודדו את הילדים לקרוא לכם בקול רם בהתאם לרמתם כמובן.
השתמשו בטכנולוגיה בחוכמה, אפליקציות חינוכיות, אתרים אינטראקטיביים וספרים אלקטרוניים המיועדים לקוראים מתחילים יכולים להיות כלים חשובים. עם זאת, ודאו שזמן המסך מאוזן עם פעילויות קריאה אחרות.
למידע על תוכנית שלנו לימוד קריאה וכתיבה לילדים באנגלית
מיומנות הקריאה והכתיבה היא טכנית. ברגע שהילד רוכש אותה – אפשר לסמן וי ולהתקדם הלאה. בידיים שלך להפוך את השלב הזה למהנה וקליל. ככל שתשלבו יותר ערוצי למידה ועניין- הילדים ייהנו יותר, ישתפו פעולה יבינו ויזכרו לטווח הארוך בקלות.